Rüyada Gülmek Gülümsemek Görmek (Rüya Tabirleri)

Rüyada kahkaha atmadan gülmek ferahlık ve sevince yorumlanır. Kahkaha ile gülmek ise, ağlamaya yorumlanır. Rüyada yapılan bir şakadan dolayı gülünürse, şaka yapan kimsenin uyanıkken insanlıktan uzaklaşmasına yorumlanır.

Bir şeyi taklit etmekten dolayı gülmenin tabiri de böyledir. Zira bu durum mahzurlu bir şeyi yapmaya delildir. Rüyada güldüğünü görmek, gam ve kedere yorumlanır. Eğer kahkaha ile ölür ise keder daha büyük olur. Kirmani’ye göre; rüyada tebessüm ederek güldüğünü görmek murad müjdesidir. Cafer-i Sadık’a göre; uykuda, rüya aleminde tebessümle güldüğünü görmek, hayırlı bir evlat sahibi olacağına, eğer bekar ise iyi bir kızla evleneceğine ve her durumda bu rüyasının hayırlı olduğuna dair müjdedir.

GÜLER YÜZLÜLÜK


Bu rüya alim ve salih kimseler için, Allah ve Resulünün taatine yönelmektir. rüyada bir insanın güler yüzlü ve şen görülmesi, o insanın ve özellikle ölünün Allah (C.C.) katında iyi halliliğine veya ölünün yüzüne karşı güler yüz gösterdiği kimsenin, ölünün ruhu veya çoluk çocuğu için verdiği sadakasına ve gönderdiği hayır duasına yorumlanır. Bu rüya kendisine vadedilen bir şeyin yerine getirilmesi ümidinde bulunan kimsenin, muradının olmasına da yorumlanır.

Rüyada gülümsemek, genellikle olumlu bir semboldür ve içsel mutluluğu, neşeyi veya memnuniyeti ifade eder. Bu rüya, hayatınızda bir şeylerin yolunda gittiğini veya sizin için iyi şeylerin yaklaşmakta olduğunu gösterebilir. Ayrıca, çevrenizdeki insanlarla uyumlu ilişkiler içinde olduğunuzu veya içsel huzurunuzu bulduğunuzu da işaret edebilir. Rüyadaki diğer detaylar ve hisler, bu sembolün daha spesifik anlamlarını belirleyebilir.

Daha yeni Daha eski