Fast Food Nedir, Ne Demek, Zararları, Neden Zararlı

Bir yemek kavramı olarak Fast food, kısa sürede hazırlanmış ve hızlı bir şekilde servis edilen yiyeceklere verilen isimdir. TDK tarafından hazır yemek olarak da adlandırılmaktadır. Fast food türü tüketime Türkiye’de ayak üstü beslenme de denilmektedir.

Yol üstlerindeki büfelerde ve seyyar arabalarda hazırlanıp satılabildiği gibi, bu tür yiyeceklerin satıldığı fast food restoranları da günümüzde önemli yemek yeme mekanları haline gelmiştir ve bu restoranların büyük çoğunluğunun evlere paket servis imkânı da vardır. Günümüzde özellikle ABD’de düşük maliyetli fast food restoranlarına göre daha kaliteli servis ve mekana sahip, biraz daha fiyatların yüksek olduğu fast casual restaurant’lar da tercih edilir olmuştur.

Fast food zaman içinde “kötü gıda” ile aynı anlamda kullanılmaya başlanıştır. Hamburger tarzı fast food gıdalar, besin değerinin düşük kalori oranının yüksek oluşu, hayvansal kaynaklı doymamış yağ asitleri içermesi, aşırı tüketiminin yüksek tansiyon, osteoporoz ve obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini artırması ve koruyucu, renklendirici gibi katkı maddeleri içermesi sebebiyle zararlı bir beslenme biçimi olarak kabul edilmektedir.

Daha yeni Daha eski