Şükran Güngör Kimdir, Hayatı, Filmleri, Hakkında Bilgi

Şükran GÜNGÖR, tiyatro oyuncusu (Çine 1926 – İstanbul 15 Eylül 2002).

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. İlkin, Küçük Sahne’de Fareler ve insanlar’da sahneye çıktı (1951). Bu tiyatroda 1956 yılma kadar Kanlı düğün, Karakolda, On ikinci gece, Babayiğit, Örümcek, Her yerde bulut, Hamlet, Godot’yu beklerken gibi o-yunlarda oynadı. Ankara’da Devlet Tiyatrosunda üç yıl kadar kaldı ve Su kızı, Hafta başı, Öfke, Fareler ve insanlar gibi piyeslerde görev aldı. Kent Oyuncuları’nın Karaca Tiyatro’da, Site Tiyatrosundaki temsillerine katıldı. Burada gömülü, Tahta çanaklar, Kapıcı, Yarın cumartesi gibi oyunlarında rol aldı. Bundan sonraki birçok temsilde de karakter rollerinde dikkati çekti. Derya gülü adlı oyunun Amerika’daki temsiline katıldı, bazı oyunları sahneye koydu.

Fatma Bacı (1972), Kızım Ayşe (1974), Dul Bir Kadın (1985), Nihavend Mucize (1997), Güle Güle (2000), Herkes Kendi Evinde (2000), Büyük Adam Küçük Aşk (2001) adlı sinema filmlerinde oynayan Şükran Güngör, Aşk-ı Memnu (1975), Yarın Artık Bugündür (1987), Uğurlugil Ailesi adlı televizyon dizilerinde de önemli roller üstlendi.

Tiyatro ve sinemada yaptığı çalışmalar ve çeşitli festivallerde sayısız ödül alan Güngör, son olarak 13. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde “Onur Ödülü”üne ve Ankara Film Festivali’nde Büyük Adam Küçük Aşk filmindeki emekli yargıç rolüyle, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

En son çalışması, TRT için çekilen Canım Kocacığım adlı televizyon dizisidir.

15 Eylül 2002’de pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Daha yeni Daha eski