Alis Manukyan Kimdir, Hayatı, Hakkında Bilgi

Alis MANUKYAN, opera sanatçısı (İstanbul 1933).


Alis Manukyan, 11 Haziran 1933'te doğan Türkiye Ermenisi bir opera sanatçısıdır. Koloratur soprano ses rengine sahip olan Manukyan, müzik eğitimine İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda başladı ve 1959 yılında buradan mezun oldu. Daha sonra özel bir bursla ABD'ye giderek eğitimini Miami Üniversitesi'nde tamamladı. Eğitimi süresince Dora Lyon ve Otto Freuhljch gibi öğretmenlerle şan çalıştı.



1962 yılında İstanbul Devlet Operası'na giren Manukyan, kariyeri boyunca hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok konser verdi. Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerde çeşitli operalarda başrollerde sahne aldı. Rigoletto, Lucia di Lammermoor, La Boheme, Aşk İksiri gibi önemli yapıtlarda başrol oynadı. Ayrıca, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi.


Sanat hayatına İstanbul Şehir Operası'nda Cosi fan tutte operasıyla başlayan Manukyan, profesyonel kariyerinde büyük başarılar elde etti. Evli olduğu eşi, Boğaziçi Üniversitesi'nde 51 yıl ders veren eğitimci, yazar ve ekonomist olan Arman Manukyan'dır.

Yorum ekle...

Konu hakkında yorum ya da düşüncelerini paylaş...

Daha yeni Daha eski