Necdet Koyutürk Dans Orkestrası

Necdet Koyutürk Dans Orkestrası, 1940’ta kuruldu. Salon orkestrası niteliğindedir. Repertuvarında Latin Amerika ve İspanyol tangoiarıyle Necdet Koyutürk’ün(1921-1988) kendi yazdığı tangolar yer alır.

 

Orkestrası ile İstanbul Radyosu’nda tango programlarına başladı(1949). 30 yıl boyunca her hafta tango çalmış ve Türk müzik hayatı içinde tango’nun yer almasına, çok sesli müziğin ülkede yerleşmesine büyük katkı sağladı.

 

Tango’nun yanı sıra günün müziklerini kapsayan çok büyük bir repertuar ile Türkiye’yi ziyaret eden Mareşal Tito ve Irak Kralı Faysal gibi yabancı devlet adamlarına verilen davetlerin de değişmez orkestrası olmuştur.

 

Necdet Koyutürk’ün en önemli ve ünlü eserleri arasında bestesi Papatya‘nın yanı sıra; Dinle Sevgili, Rüzgar Gibi Geçti, Şüphe, Yıllar Var ki, Yıldızlar Düşerken, Seven Bilir, İnan ki Sevgilim, Unutmak İstiyorum, Başbaşa Kalınca, Yalnızlar Rıhtımı (aynı isimli film için bestelenmiştir) sayılabilir. Bahse konu bestelerin popüler sanatçılar tarafından yorumlandığı Pop Tango, 1999 yılında yayınlanmıştır.

 

Daha yeni Daha eski