Contardo Ferrini Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi

FERRINI, Contardo (1859-1902) İtalyan, hukukçu ve tarihçi. Roma hukuku ve tarihi konusundaki kitaplarıyla tanınmıştır.

Milano’da doğdu, Novara’da öldü. Pavia Universitesi’nde başladığı hukuk öğrenimini Almanya’da tamamladı. 1887’de Messina, 1890’da Modena ve 1894’te Pavia üniversitelerinde Roma hukuku dersleri verdi.

Ferrini, bazı yapıtlarında dogmatik bir hukukçu gibi, bazı yapıtlarında da bir tarihçi gibi açıklamalarda bulunmuştur. Bizans dönemi hukuku ve Roma ceza hukuku üzerinde özgün yapıtlar vermiş, Romalı birçok hukukçunun kişilik ve öğretilerini irdelemiştir. Iustinianos Dönemi kurumlarının kökeni üzerine çeşitli makaleleri ve Iustinianos öncesi bazı Yunan yazmalarını 1893’te II digesto, (“Kazai İçtihatlardan Çıkarılan Kurallar”) adı altında yayımlamıştır.

Ferrini, ayrıntılı araştırmaları ve çok sayıda ürün vermesiyle tanınmıştır. Çeşitli dillerde yazdığı çok sayıda makalesi ve kitabı vardır. Ferrini’ye 193l’de, ölümünden 29 yıl sonra, Papalık tarafından “aziz’Ti-ğin bir önceki aşaması olan “kahraman’Tık sanı verilmiştir.

• YAPITLAR (başlıca): Dritto romana, i885, (“Roma Hukuku”);S(orü delle fonti del diritto romanı e della giurisprudenza romana, 1885, (“Roma Hukukunun ve Hukuk Biliminin Temellerinin Tarihi”); Drittopenole romana, 1889, (“Roma Ceza Hukuku”); II digesto, 1893, (“Kazai içtihatlardan Çıkarılan Kurallar”).

Türk ve Dünya Ünlüleri Ansiklopedisi

Daha yeni Daha eski