Martin Eden Kimin Eseridir, Yazarı Kimdir, Konusu, Hakkında Bilgi

Martin Eden, Jack London’ın 1909 yılında yazdığı romanıdır. Bir gemi işçisinin yazar olma çabasının anlatıldığı romanda tutkulu, aşık, kalıplaşmış düşüncelere karşı duran, sorgulayan, inanan ve idealleri uğruna, çıkarına olmasa da düşündüklerini cesurca ifade eden gemi işçisi Martin Eden anlatılır.

Konusu

 

Martin Eden ilk görüşte aşık olduğu kız için kendini geliştirmeye başlar her konuda kitaplar okur, dil öğrenir ve kendini kıza(Ruth’a) beğendirmeye çalışır. Bir süre sonra Martin Eden yazar olmak düşüncesine kavuşur ve küçük küçük öyküler yazmaya ve bunları yayınevlerine gönderir ama hiçbiri yayınlanmaz ve sevdiği kızda pek beğenmez yazdıklarını.

 

Romanın ilerleyen bölümlerinde kahraman Martin Eden’ in bir çamaşırhanede çalışması döneminde kısa bir süre Martin kapitalist sistemin dayattığı çalışma şartları yüzünden hem kendi ürettiğine hem dünyaya hem de en önemlisi kendine yabancılaşmıştır, hatta hayatta en çok sevip değer verdiği sevgilisi Ruth’a bile sevgisini unutturmuştur bu yoğun çalışma temposu.

Daha yeni Daha eski