Akupresür Nedir, Ne Demek, Akupresür Tekniği Etkileri Hakkında Bilgi

Akupresür, akupunktur prensibi ile benzer alternatif bir tıp tekniğidir. Vücuttaki \”meridyenler\” yoluyla akan yaşam enerjisi kavramına dayanmaktadır. Tedavide, bu meridyende tıkanıklığı gidermek amacıyla akupunktur noktalarına fiziksel basınç uygulanır. Basınç elle, dirsekle veya çeşitli cihazlarla uygulanabilir.

Bazı tıbbi araştırmalar, akupresür\’nin bulantı ve kusmayı yönetmede, bel ağrısı, gerginlik, baş ağrısı ve mide ağrısına yardımcı olması bakımından etkili olabileceğini, ancak bu tür çalışmaların önyargı olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Pek çok alternatif ilaç gibi plasebo etkisi de görülebilir.

Quackwatch\’a göre, akupresür şüpheli bir uygulamadır ve uygulayıcıları mantıksız yöntemler kullanırlar.

Akupresürün Arka Planı

Tedavide kullanılan akupresür hedeflenen semptomla aynı vücut alanına veya bölgesine olmayabilir. Bu tür noktalardan seçim için geleneksel Çin tıbbı teorisi ve etkinlikleri, yin, yang ve qi\’nin yeniden dengelenmesiyle rahatlamayı sağlamak için meridyen sistemi teşvik ederek çalışmaktır.

Birçok Doğu Asya dövüş sanatları aynı zamanda kendini savunma ve sağlık amaçları için (çin na, tui na) akupresür üzerinde kapsamlı bir çalışma ve kullanımda bulunur. Puanların veya puan kombinasyonlarının rakibini manipüle etmesi veya etkisiz hale getirmesi için kullanıldığı söylenir. Ayrıca, dövüş sanatçıları düzenli olarak, kendi dolaşımını ve esnekliğini arttırmak ve noktaları \”yumuşak\” veya daha az savunmasız bırakmak için bir saldırıya maruz kaldıklarını iddia ederek, kendi meridyenlerinden sözde engellemeleri gidermek için kendi akupressür noktalarını masaj yapıyor.

Akupresür Etkisi

Akupresürün semptomları tedavi etmede etkinliğini gösteren 2011 tarihli sistematik bir derlemede, 43 randomize kontrollü çalışmanın 35\’inde, bazı semptomların tedavisinde akupressure\’un etkili olduğu sonucuna varılmıştır; Bununla birlikte, bu 43 çalışmanın doğası \”önyargılı olma olasılığının yüksek olduğunu gösterdi. Bu sistematik incelemenin yazarları, \”son on yılın klinik çalışmalarının gözden geçirilmesinin, semptom yönetiminde akupressure etkinliği için ciddi bir destek sağlamadığını\” belirtti. Akupresure\’nin etkinliğini ve etkinliğini belirlemek için iyi tasarlanmış, randomize kontrollü çalışmalara ihtiyaç vardır.

Akupunktur kullanılarak yapılan dört denemenin 2011 Cochrane incelemesi ve doğum sırasındaki ağrıyı kontrol etmek için akupresür kullanan dokuz çalışma sonucunda \”akupunktur veya akupresür, doğum sırasında ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir ancak daha fazla araştırma gerek\” olduğu sonucuna varılmıştır.  Başka bir Cochrane İşbirliği incelemesi masajın bel ağrısı için uzun vadeli bir fayda sağladığını ortaya koydu ve şunu belirtti: Akupressure veya basınç noktası masaj teknikleriyle klasik (İsveç) masaja göre daha fazla rahatlama sağladığı görülüyor, ancak bunu doğrulamak için daha fazla araştırma gerekiyor.

Quackwatch, masaj terapisi olarak \”akılcı bir yer\” bulunmayan yöntemlerin bir listesinde akupresür içermektedir ve uygulayıcıların \”sağlık ve hastalık bilimsel kavramlarına uymayan teşhislere ulaşmak için akılcı olmayan tanı yöntemlerini de kullanabileceğini\” belirtmektedir.

Daha yeni Daha eski