Art Nouveau Nedir, Ne Demek, Tanımı, Tarihi Hakkında Bilgi

Art Nouveau, 1890-1910 yılları arasında en popüler olan sanatın, mimarinin ve uygulamalı sanatın, özellikle de dekoratif sanatların uluslararası bir tarzıdır. Art Nouveau 19. yüzyılın akademik sanatına tepki olarak, doğal formlar ve yapılardan, özellikle bitki ve çiçeklerin kavisli çizgilerinden esinlenilmiştir.

 Tarzı, Avrupa\’daki pek çok ülkede yaklaşık aynı saatlerde ortaya çıkan stillerle ilişkilendirmekle birlikte özdeş değildir: Avusturya’da Wiener Secession\’tan sonra Secessionsstil olarak bilinir; İspanyol Modernizminde; Katalan Modernizminde; Çek Secese\’de; Danimarka Skønvirke veya Jugendstil’de; Almanca Jugendstil, Art Nouveau veya Reformstil; Macarca Szecesszió; İtalyan Art Nouveau, Stile Liberty veya Stile floreale; Norveç Jugendstil; Lehçe Secesja’da; Slovak Secesia; Rusça ?????? (Modern); ve İsveç Jugend’de.

Art Nouveau toplam bir sanat stili: Mimarlık, resim, grafik sanat, iç mimari, mücevher, mobilya, tekstil, seramik, cam sanatı ve metal işleri gibi güzel ve dekoratif sanatların geniş bir yelpazesini kapsar.

1910\’da Art Nouveau tarzı geçti. Art Deco ve ardından Modernizm tarafından baskın olan Avrupa mimari ve dekoratif tarzı olarak değiştirildi.

Daha yeni Daha eski