Arte Povera Nedir, Arte Povera Sanat Akımı Hakkında Bilgi

Arte Povera (kelimenin tam anlamıyla fakir sanat eseri), çağdaş bir sanattır. Arte Povera hareketi 1960\’ların sonundan 1970\’lerin başına kadar İtalya genelinde ve en önemlisi Torino\’daki büyük şehirlerde gerçekleşti. Hareketin de önemli olduğu diğer şehirler Milano, Roma, Cenova, Venedik, Napoli ve Bolonya\’dır. Bu terim, İtalyan sanat eleştirmeni Germano Celant tarafından oluşturuldu ve sanatçılar radikal bir duruş sergileyen 1960\’ların sonunda karışıklık döneminde İtalya\’da tanıtıldı. Sanatçılar, hükümet, sanayi ve kültür kuruluşlarının değerlerine saldırmaya başladı.

Fakir sanat stili (Arte Povera) başlıca savunucularından biri oldu Celant, Arte Povera Storie e protagonisti Arte Povera denilen 1985 yılında Electa tarafından yayınlanan nüfuzlu bir kitabın ardından 1967 ve 1968 yılında iki sergi düzenledi. Histories and Protagonists, devrim niteliği taşıyan bir sanatın, sözleşmeden özgürce, yapının gücü ve pazardaki yeri kavramasını desteklemektedir.

Celant, uluslararası sahnenin tümünün radikal unsurlarını kapsamaya çalışmasına rağmen bu terim, klasik bir malzeme ve üslup sanatı ile kurumsal zihniyetine saldıran bir grup İtalyan sanatçının merkezini oluşturuyordu. yakından hareketiyle ilişkili Anahtar rakamlar Giovanni Anselmo, Alighiero Boetti Enrico Castellani Pier Paolo Calzolari, Luciano Fabro, Jannis Kounellis Mario Merz, Marisa Merz, Giulio Paolini, Pino Pascali, Giuseppe Penone, Michelangelo Pistoletto Emilio prini ve Gilberto Zorio vardır. Çoğunlukla eserlerinde bulunan nesneleri kullandılar. Antoni Tàpies ve Dau al Set hareketi Alberto Burri, Piero Manzoni ve Lucio Fontana ve Spatialism: Görsel sanatlarda radikal değişimin diğer erken üsler proto Arte Povera sanatçılar arasındadır.

Daha yeni Daha eski