Blues Nedir, Tanımı, Blues Müziği Tarihi Hakkında Bilgi

Blues, 19\’uncu yüzyılın sonlarında Amerika Birleşik Devletleri\’nin Derin Güneyinde Afrikalı Amerikalıların yarattığı bir müzik türüdür. Bu tür, Afrika müzik gelenekleri, Afrika kökenli Amerikan iş şarkıları, maneviyatlar ve Avrupa halk müziğinde köklerden gelişti. Blues, maneviyatları, iş şarkılarını, saz dürtücülerini, bağırış seslerini, şakrakları ve kafiyeli basit anlatı baladlarını dahil etti. Caz, ritim ve blues ve rock and roll\’de her yerde bulunan blues form, çağrı ve yanıt deseni, blues ölçeği ve belirli çubuk ilerlemeleri ile karakterize edilir, bunlardan en fazla olanı, on iki bar blues\’dur. Sahada düzleşen, genellikle üçte ya da beşte bir olan mavi notlar (ya da \”endişe verici notalar\”) da sesin vazgeçilmez bir parçasıdır. Blues karıştırmaları veya bas yürüyüşü, trance benzeri ritmi takviye eder ve oluk olarak bilinen tekrarlayan bir etki oluşturur.

Blues, tür olarak, şarkı sözleri, bas çizgileri ve enstrümantasyonuyla da karakterize edilir. Erken geleneksel blues ayetleri, dört kez tekrarlanan tek bir satırdan oluşuyordu. Yalnızca 20. yüzyılın ilk on yıllarında, en yaygın mevcut yapıun standart haline geldi: AAB deseni, dört ilk çubuk üzerinde söylenen bir çizgiden, önümüzdeki dört\’teki tekrarından sonra da daha uzun bir sonuç çizgisinden oluşuyordu. son çubuklar. Erken blues sıklıkla gevşek bir anlatı biçimini alır; bu da genellikle ırk ayrımcılığına ve Afrikalı Amerikalıların yaşadığı diğer zorluklarla ilgilidir.

Arama ve yanıt biçimi ve mavi notların kullanımı gibi birçok unsur Afrika\’nın müziklerine kadar izlenebilir. Bluesların kökenleri aynı zamanda Afro-Amerikan topluluğunun ruhani müzikleriyle yakından ilişkilidir. Bluesların ilk görünümü köleliğin sona ermesinden sonra ve daha sonra juke eklemlerinin gelişmesinden sonra çıkar. Yeni köle eski köle özgürlükleri ile ilişkilidir. Çağdaşlar, 20. yüzyılın başında blues müziğini bildirmeye başladılar. Blues levhasının ilk yayınları 1908\’de gerçekleşti. Blues, o zamandan beri kölelerin sözlü geleneklerinden ve sözlü olmayan sesli müzik türlerinden çok çeşitli stil ve alt türlere dönüştü. Blues alt türleri, Delta blues ve Piedmont blues gibi ülke blu\’larının yanı sıra Chicago blues ve West Coast blues gibi kent blues stillerini içerir. İkinci Dünya Savaşı, akustikten elektrikli bluelere geçişi ve blues müziğini daha geniş bir kitleye, özellikle de beyaz dinleyicilere aşamalı olarak açmayı işaret etti. 1960\’larda ve 1970\’lerde, blues kayaçları denilen melez bir form gelişti; blues tarzı kaya müziği ile harmanlandı.

Daha yeni Daha eski