Depilasyon Nedir, Depilasyon Yöntemleri Hakkında Bilgi

Depilasyon, istenmeyen kıl ya da tüylerin geçici olarak vücuttan uzaklaştırılmasını anlatan bir terimdir. Ağda, cımbız, tüy dökücü krem, epilatör depilasyon yapan araçlardır. Epilasyon ise kalıcı tüy azalmasını tarif eder.  En sık kullanılan depilasyon yöntemi tıraştır. Depilasyon kremi gibi kimyasal maddelerin kullanımı da yaygındır. Her iki yöntemle de saç kısa sürede büyür.

Depilasyon Yöntemleri

Tıraş sırasında saç çıkış noktasında çok keskin bir bıçakla (tıraş bıçağı) kesilir. İlgili prosedürler tıraş köpüğü veya jel ile ıslak traş ya da elektrikli bir traş cihazıyla kuru tıraştır.

Ayrıca, krem, losyon veya köpük halindeki kimyasal depilatörler de kullanılır. İçindeki alkalin ajanlar (yaklaşık pH 12), saç keratininin peptid bağlarını ve disülfür köprülerini parçalamaktadır. Saçın cildin dış kısmı bozulur ve ayrılır. Saç kökleri bundan etkilenmez ve yeni saçlar hemen büyür. Tiyoglikolik asit ve tiolaktik asit tuzları aktif terkip maddeleri olarak kullanılır. Bu maddelerin uygulanması, formülasyonların kullanım miktarı ve pH\’ına ilişkin olarak EC Kozmetik Direktifi tarafından yönetilmektedir. Müstahzarların uygulanmasından sonra, su ile iyice yıkanması gereklidir. Asit (yaklaşık PH 4) düzeltilmiş tedavi sonrası preparatlar nötralizasyona yardımcı olur

Daha yeni Daha eski