Guano Nedir, Guano Gübresi Özellikleri Hakkında Bilgi

Guano, esasen penguen ya da karabatak gibi deniz kuşlarının dışkılarından oluşan bir madde. 19. yüzyılda tarımda çok popüler olan bir gübredir.

Gübre olarak, guano, değeri son derece yüksek bir gübredir. Azot, fosfat ve potasyum içeriği: bitki büyümesi için gerekli olan besinler. 19. yüzyıl guano ticareti, modern girdi yoğun tarım uygulamalarının gelişiminde çok önemli bir rol oynadı ve dünyanın birçok yerinde uzak kuş adalarının biçimsel insan kolonizasyonuna ilham kaynağı oldu. Yirminci yüzyıl boyunca, guano üreten kuşlar koruma programlarının önemli bir hedefi haline geldi ve çevre bilincinin gelişimini etkiledi. Günümüzde, guano organik çiftçiler tarafından aranan değerli bir gübredir.

Kökeninin doğal ve organik olmasına rağmen tarımsal üretimde kullanılan ilk yapay gübrelerden kabul edilir. 1840\’tan sonra Justus von Liebig\’in teşvikleri ile kesin olarak kullanıma geçmiştir. Doğal güherçilenin yanında guano patlayıcı madde imalatında kullanılmıştır.

Özellikleri
Tarım ve bahçecilikte guano, toprak yapıcı, çim işleme, mantar ilacı (yapraklardan bitkilere beslendiğinde), nematid (bozunma yapan mikroplar kontrol nematodlarına yardımcı olur) ve kompostlayıcı aktivatör (besin maddeleri ve mikroplar hızlandırmak gibi) de dahil olmak üzere çok sayıda kullanım alanı bulunmaktadır.).

Daha yeni Daha eski