Hurda Nedir, Hurda Türleri, Tanımı Hakkında Bilgi

Hurda, kullanım dışında olan malzemenin posasıdır. Hurda birçok materyali içinde barındırabilir. Hurda türevleri olarak en yüksek değerli olanlar metal türevleridir.
 
 Hurda, araç parçaları, inşaat malzemeleri ve artı materyal gibi ürün imalatı ve tüketiminden kalan geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşur. Hurda atıkların farklı olarak, parasal değeri vardır, özellikle geri kazanılan metaller ve metalik olmayan malzemeler de geri dönüşüm için geri kazanılmaktadır.

 Hurda geridönüşüm işlemi

Bir hurda metal parçalayıcı, çelikle kombine halde çeşitli diğer malzemeleri içeren öğeleri geri dönüştürmek için sıklıkla kullanılır. Örnekler, buzdolapları, ocaklar, giysi yıkayıcıları vb. Gibi otomobil ve beyaz eşyalar. Genellikle plastik, bakır, alüminyum ve bronz gibi malzemeleri elle ayıklamak uzun zaman almaktadır. Nispeten küçük parçalara parçalayarak çelik kolayca manyetik olarak ayrılabilir. Demir dışı atık akışı, sıralanması için başka teknikler gerektirir.

Tehlikeleri

Hurda metal endüstrisinde hurda içinde bulunan tehlikeli bir maddenin ölüm, yaralanma veya çevreye zarar vermesine neden olabilecek kazalar için büyük potansiyel mevcuttur. Klasik bir örnek, hurda radyoaktivite; Goiânia kazası ve Mayapuri radyolojik kazası, radyoaktif materyallerin bulunduğu olaylardı. Asbest veya berilyum, kadmiyum veya cıva gibi metaller gibi zehirli materyallerin yanı sıra metal ergitme cihazlarına yönelik kirletici materyallere personel için tehlike oluşturabilir.

Scrapyards\’da kullanılan birçok özel alet, tehlikeli metaldir; hidrolik kuvvet kullanarak metal kesen timsah makası, kompaktörler ve hurda metal parçalayıcıları gibi.

Çelik üretiminde kullanılan hurda türleri

     Ağır eritme çeliği – Levhalar, kirişler, kolonlar, kanallar gibi 6 mm\’den daha kalın endüstriyel veya ticari hurda çelikleri; hurda makineleri veya aletleri veya belirli metal damgaları da içerebilir
     Eski araba gövdeleri – İç mekanlara sahip ya da olmadan araçlar ve orijinal tekerlekleri
     Döküm demir – Dökme demir küvetler, makine, boru ve motor blokları
     Presleme çelik – Ev hurda metali yaklaşık olarak. 6 mm kalınlığında. Örnekler – Beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, vb.), Çatı kaplama demirleri, su ısıtıcıları, su depoları ve sac kıskaçları
     Yeniden sızdıran çubuklar veya kafesler – İnşaat sektöründe beton yapılar içerisinde kullanılır
     Döndürme – Çeliklerin delinmesi veya şekillendirilmesi kalıntıları. \”Delme\” veya \”talaş\” olarak da bilinir
     Manganez çelik – Madencilik endüstrisinde kullanılan manyetik olmayan, sertleştirilmiş çelik, çimento mikseri, kaya küçültücüsü ve diğer yüksek darbe ve zımpara ortamları.
     Raylar – Raylı veya tramvaylı raylar

Daha yeni Daha eski