Mal Nedir, Ne Demek, Tanımı, Hakkında Bilgi

Mal veya emtia, ekonomide insan gereksinimlerini ve isteklerini gidermek amacıyla alınıp satılan somut araçlar. Hizmetten farkı olarak, malların dağıtımı yapılabilir, el değiştirebilir ve üreticiden tüketiciye aktarılır. Örneğin satın alınan bir giyecek mal durumundayken, kuaförde yaptırılan bir saç kesimi hizmete örnektir. Ekonomide malın pek çok türü vardır: kamu malı (telefon kulübesi, toplu taşıma araçları, parklar…), özel mal/mülk (ev, araba, ziynet eşyaları…), vakıf malı (herhangi bir bina, ticarethane…), kurum malı (şirket otomobili, ürün otomatları…) gibi.

Mal Türkçede büyükbaş hayvan, sığır anlamına da gelmektedir. Anadoluda bazı yörelerde küçükbaş hayvan için de mal terimi kullanılır.

Mallar, insanın isteklerini karşılayan ve tatmin edici bir ürünü satın alan bir tüketici için faydalı olan maddelerdir. Maddi mülkiyet olan mallar ile fiziksel olmayan mallar arasında ortak bir ayrım yapılmaktadır. İnsanlar için yararlı ancak talebiyle bağlantılı olarak kıt olan tüketime hazır bir madde olabilir, böylece elde etmek için insan çabası gerekir. Buna karşılık, hava gibi serbest mallar, doğal olarak bol miktarda tedarik görüyor ve bunları elde etmek için hiç bilinçli çaba gerekmiyor. Kişisel eşyalar, televizyonlar, oturma odası mobilyaları, cüzdanlar, hücresel telefonlar, yiyecekle ilgili olmayan günlük olarak kullanılan veya kullanılmış hemen hemen her şeydir mal. Ticari mallar, üretilen ve daha sonra bir ticaret endüstrisinde kullanılmak üzere tedarik için mevcut olan somut bir ürün olarak yorumlanmaktadır. Ticari mal traktör, ticari araç, hareketli yapılar, uçaklar ve hatta çatı kaplama malzemeleri olabilir. Ticari ve kişisel eşyalar kategori olarak çok geniştir ve evlerinde uyandıklarında, işe giderken ve iş yerine varışlarında neredeyse her şeyi kapsar.

Emtialar, ekonomik ürünler için eşanlamlı olarak kullanılabilir, ancak sıklıkla pazarlanabilir hammaddeler ve birincil ürünlerdir.

Daha yeni Daha eski