İmplantasyon Nedir, Ne Demek, Tanımı Hakkında Bilgi

İnsanlarda implantasyon, embriyonun uterusun duvarına yapışdığı hamilelik aşamasıdır. Doğum öncesi gelişimin bu aşamasında, kavrama blastosist denir. Bu yapışma yoluyla, embriyonun anneden büyümesi için oksijen ve besin almasıdır.
İnsanlarda döllenmiş bir yumurtanın implantasyonunun yumurtlamadan yaklaşık 9 gün sonra gerçekleşmesi muhtemeldir, ancak bu 6 ila 12 gün arasında değişebilir.
 
İmplantasyon penceresi
Uterusun endometriyumunun alıma hazır aşaması genellikle “implantasyon penceresi” olarak adlandırılır ve yaklaşık 4 gün sürer. İmplantasyon penceresi luteinize edici hormon seviyelerinde tepe noktasından yaklaşık 6 gün sonra gerçekleşir. Kaynaklar arasında bir miktar eşitsizlik olması durumunda, yumurtlamadan 7 gün sonra, yumurtlamadan 9 gün sonra,  veya 6-10 gün sonra tekrar meydana geldiği belirtildi.  Ortalama olarak, son adet döneminden sonraki 20. ile 23. gün arasında gerçekleşir.
 
İmplantasyon penceresi, uterus sıvısının emilmesine yardımcı olan endometrium hücrelerinde yapılan değişikliklerle karakterize edilir. Bu değişiklikler toplu olarak plazma zarı dönüşümü olarak bilinir ve blastosisti endometriuma yaklaştırır ve hareketsizleştirir. Bu aşamada, blastosist rahim dışına atılarak hala elimine edilebilir. Bilim adamları, hormonların bu aşamadan hemen önce düzleşmiş uterus boşluğunu dolduran bir şişmeye neden olduğunu ve blastosistin endometriuma karşı bastırılmasına yardımcı olabileceğini varsaydılar.  İmplantasyon penceresi ayrıca hem yapısal olarak hem de sekresyonlarının kompozisyonunda uterusun endometriumundaki diğer preparatlar tarafından başlatılabilir.
Daha yeni Daha eski