Kinesiyoloji Nedir, Ne Demek, Tanımı Hakkında Bilgi

Kinesiyoloji, insan veya insan dışı vücut hareketinin bilimsel bir çalışmasıdır. Kinesiyoloji fizyolojik, biyomekanik ve psikolojik dinamik prensipleri ve hareket mekanizmalarını ele almaktadır. Kinesiyolojinin insan sağlığına (yani, insan kinesiyolojisi) biyomekanik ve ortopedi; güç ve iklimlendirme; spor psikolojisi; Fiziksel ve mesleki terapi gibi rehabilitasyon yöntemleri; ve spor ve egzersiz. İnsan ve hayvan hareketi çalışmaları arasında hareket izleme sistemleri, kas ve beyin aktivitesinin elektrofizyolojisi, fizyolojik fonksiyonların izlenmesi için çeşitli yöntemler ve diğer davranışsal ve bilişsel araştırma teknikleri bulunmaktadır. 
 
Bu kelime Yunanca kνησις kinesi, “hareket” (kendisi κινεῖν kineîn, “taşımak”) ve -λογία -logia, “çalışma” dan geliyor.
 
Temelleri
Kinesiyoloji, biyomekanik, anatomi, fizyoloji, psikoloji ve sinirbilim bilimlerini uygulayarak insan ve insan dışı hayvan-vücut hareketleri, performans ve fonksiyon çalışmalarıdır. İnsan sağlığında kinesiyoloji uygulamaları beden eğitimi öğretmeni, rehabilitasyon, sağlık ve güvenlik, sağlığı geliştirme, işyerleri, spor ve egzersiz endüstrilerini içerir. Kinesiyoloji alanında lisans derecesi, biyomedikal araştırmalarda ve tıp gibi profesyonel programlarda lisansüstü çalışma için güçlü hazırlık sağlayabilir.
 
“Kinesiyolog” terimi, ne Amerika Birleşik Devletleri’nde ne de çoğu ülkede (Kanada hariç) lisanslı veya profesyonel bir atama olmadığı halde, bu alanda eğitim alan kişiler beden eğitimi öğretebilir, danışmanlık hizmetleri sağlayabilir, araştırma yapabilir ve ilgili politikalar geliştirebilirler. rehabilitasyon, insan motor performansı, ergonomi ve iş sağlığı ve güvenliği. Kuzey Amerika’da kinesiologlar Kinesiyoloji alanında bir Lisans Diploması, Yüksek Lisans veya Felsefe Doktora derecesi veya Kinesiyoloji Lisans derecesi almak için çalışabilirken, Avustralya veya Yeni Zelanda’da genellikle Uygulamalı Bilimler (İnsan Hareketi) verilir. derece (veya daha yüksek). Kuzey Amerika kinesiyoloji programlarında birçok doktora düzeyinde fakülte, nörobilim, makine mühendisliği, psikoloji ve fizyoloji gibi ilgili disiplinlerde doktora eğitimi aldı.
Dünyanın ilk kinesiyoloji bölümü 1967’de Kanada’daki Waterloo Üniversitesi’nde başlatıldı.
Daha yeni Daha eski