Gül Onat Kimdir, Hayatı, Filmleri ve Dizileri Hakkında Bilgi

 Gül Onat, Türk tiyatro ve dizi oyuncusu. (d. 24 Kasım 1953, Ankara)

Ankara'da doğan Onat, eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. Oyunculuk kariyerine 1975 yılında "Sefer Seferde" adlı sinema filmi ile adım attı. En bilinen rollerinden biri olan Nilgün karakteriyle 1994 yılında "Şehnaz Tango" dizisinde yer aldı.

1998 yılında "İkinci Bahar" adlı dizide Tarık Papuççuoğlu, Güven Hokna, Nedim Saban, Özkan Uğur, Nurgül Yeşilçay, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Yasemin Çonka gibi isimlerle birlikte rol aldı. Bu dizideki performansıyla dikkat çekti.


2003-2011 yılları arasında "Sihirli Annem" adlı dizide İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Jess Molho, Defne Joy Foster, Metin Serezli, Zuhal Topal, Suat Sungur, Suna Selen, Lale Oraloğlu gibi birçok oyuncuyla birlikte oynadı. Perihan karakteriyle çocukların sevgisini kazandı.

Ayrıca "Lale Devri" ve "Yer Gök Aşk" gibi dizilerde ve "Köstebekgiller: Perili Orman" adlı sinema filminde rol aldı. Evrim Akın, Kayhan Yıldızoğlu, Yiğit Ege Yazar ve Reyhan Asena Keskinci gibi isimlerle birlikte oynadığı bu filmde Kerime Badem karakterini canlandırdı.

Gül Onat, TV oyunculuğunun yanı sıra birçok tiyatro oyununda da rol aldı ve Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda yer aldı.

1977 yılında tiyatrocu Mehmet Birkiye ile evlendi ve bir oğlu olan Onat, kariyeri boyunca çeşitli başarılar elde etmiştir.

Annesi Ferhan Onat'tır

Filmografisi

2023 - Üniversdeli (İnternet dizisi)

2017 - Klavye Delikanlıları(Semiha Topuz) (TV Dizisi)

2016-2017 - Hangimiz Sevmedik (Adile Çam) (TV Dizisi)

2015 - Köstebekgiller: Perili Orman (Kerime Badem) (Sinema Filmi)

2014-2015 - Kaderimin Yazıldığı Gün (Kıymet Yörükhan) (TV Dizisi)

2010-2013 - Lale Devri (İkbal Ilgaz) (TV Dizisi)

2010-2012 - Yer Gök Aşk (İkbal Ilgaz) (TV Dizisi)

2003-2011 - Sihirli Annem (Perihan) (TV Dizisi)

2009 - Yalancısın Sen (Müjgan) (TV Dizisi)

2008-2009 - Gece Gündüz (Neriman Atakan) (TV Dizisi)

2008 - Adanalı (Ballı Bacı) (TV Dizisi)

2007 - Güzel Günler (TV Dizisi)

2007 - Düş Yakamdan (TV Dizisi)

2006 - Sevda Çiçegi (Meloş Anne) (TV Dizisi)

2002 - İki Arada (Nadide) (TV Dizisi)

2002 - Zor Baba (TV Dizisi)

2002 - Kibar Ana (Kibar Ana) (TV Dizisi)

2001 - Çifte Bela (Kezban) (TV Dizisi)

2000 - Çarli İş Başında (Cazgül) (TV Dizisi)

2000 - Parça Pinçik (TV Dizisi)

2000 - Oyunbozan (Anne) (Sinema Filmi)

2000 - Hiç Yoktan Aşk (TV Filmi)

2000 - Eyvah Kızım Büyüdü (Gülizar) (TV Dizisi)

1999 - Nilgün (2) (Hacer) (TV Dizisi)

1999 - Nilgün (Hacer) (Sinema Filmi)

1999 - Ah Bir Zengin Olsam (Komşu Kadın Pakize) (TV Dizisi)

1998 - İkinci Bahar (Safiye) (TV Dizisi)

1994 - Şehnaz Tango (Nilgün) (TV Dizisi)

1993 - Şen Olasın Nuri Bey (TV Dizisi)

1990 - Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (Haşmet’in Eski Karısı) (Sinema Filmi)

1975 - Sefer Seferde (Sinema Filmi)

Yorum ekle...

Konu hakkında yorum ya da düşüncelerini paylaş...

Daha yeni Daha eski