Hidroterapi Nedir, Ne Demek, Kullanım Alanları Hakkında Bilgi

Eskiden hidropati olarak da adlandırılan ve ayrıca su kürü adı verilen hidroterapi,  alternatif tıp (özellikle naturopati), mesleki terapi ve fizyoterapinin bir parçası olup, ağrının giderilmesi ve tedavisi için suyun kullanılmasını içerir. Bu terim, kan dolaşımını uyarmak ve belirli hastalıkların semptomlarını tedavi etmek için suyun, sıcaklık ve basınç gibi fiziksel özelliklerinden faydalanan, terapötik amaçlar için geniş bir yaklaşım ve terapötik yöntemleri kapsar.
Günümüzdeki hidroterapide kullanılan çeşitli tedavilerde su jetleri, su altı masajı ve mineral banyoları (örn. Balneoterapi, İyot-Grine terapisi, Kneipp tedavileri, Skoç hortumu, İsviçre duşu, talasoterapi) veya jakuzi, sıcak Roma banyosu, jakuzi, jakuzi kullanılmaktadır. , soğuk dalma ve mineral banyosu.
 
Kullanım Alanları
Su terapisi, su terapisi, bir tür fizik tedavi ve bir temizlik maddesi olarak kullanılmak üzere sınırlandırılabilir. Bununla birlikte, uzun süredir uygulamasının temeli olan vücuda ısı ve soğuk verilmesi için bir ortam olarak kullanılır. Hidroterapi, çoğu terapötik fayda için termoregülatör reaksiyonları kolaylaştırmak için bir ortam olarak suyu kullanan bir dizi yöntem ve teknik içerir.
 
Hidroterapi, kullanımının uzun sürdüğü hemşirelik de dahil olmak üzere tedaviye ek olarak kullanılır.    Duşa dayalı hidroterapi teknikleri, tam daldırma yöntemlerine tercih edilmek üzere,  kısmen ekipmanın temizlenmesi ve kısmen dezenfektan kaynaklı enfeksiyonların azaltılması için tercih edilmesine rağmen, yaygın yanma tedavisi için kullanılmaya devam etmektedir. kirlenme.  Yaraların tedavisi için dokunun alınması gerektiğinde, seçici mekanik debridman yapan hidroterapi kullanılabilir.  Buna örnekler yönlendirilmiş yara sulama ve emme ile terapötik sulamadır.
Daha yeni Daha eski