Eczane Teknisyeni Nedir, Ne Demek, Hakkında Bilgi

Eczane teknisyeni, genellikle lisanslı bir eczacının doğrudan gözetimi altında çalışan, eczane ile ilgili işlevleri yapan bir sağlık hizmeti sağlayıcısıdır. Eczane teknisyenleri çeşitli yerlerde (genellikle topluluk, perakende ve hastane eczanelerinde) çalışır, ancak uzun süreli bakım tesisleri, ilaç üreticileri, üçüncü taraf sigorta şirketleri, bilgisayar yazılımı şirketleri veya devlet veya öğretim alanlarında da çalışabilirler. Görevler arasında reçeteli ilaçların ve diğer tıbbi cihazların hastalara dağıtılması ve kullanımları hakkında talimatlar yer almaktadır. Ayrıca, doğru ilaçların sağlandığından ve ödeme alındığından emin olmak için doktor muayenehanesi ve sigorta şirketlerinden reçete taleplerinin gözden geçirilmesi gibi farmasötik uygulamalarda idari görevler de yapabilirler.
Son zamanlarda, eczane teknisyenleri de ilaçlarını zamanında alma konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmak için doğrudan telefondaki hastalarla konuşuyorlar.     Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan birçok ülkede, eczane teknisyenlerinin eczane işgücü içindeki göreceli önemi, son yıllarda büyük ölçüde eczacı kıtlığına bir tepki olarak çoğalmış, sayıları ve sorumlulukları artmış; farmakoterapötikler, müşteri hizmetleri, perakende ve hastane yazılım sistemleri, envanter yönetimi ve enfeksiyon kontrolü. 
Bir eczanede staj yapmak gibi pratik eğitimler de genellikle bir eczane teknisyeni olarak istihdam eğitiminin bir parçası olarak istenmektedir.   Birçok işveren, eczane teknisyenlerine, standart bir sınavı geçip / veya ücret ödemesi gibi ulusal veya yerel bir eczane kuruluyla sertifika verilmesini tercih eder. Amerika Birleşik Devletleri’nde, gönüllü sertifikasyon birçok özel kuruluş tarafından sağlanmaktadır.  Tanzanya ve Birleşik Krallık’ta olduğu gibi, başka yerlerde eczane teknisyenlerinin ulusal düzenleyici konseye kayıtlı olmaları gerekir.
Eğitim ve uygulama
Önceleri herhangi bir özel eğitime tabi tutulmazken üniversitelerin yüksek okullarında ilgili bölümler açılarak 2 yıllık eğitim verilmektedir. Eczanelerde reçete karşılama, kurum reçetelerini faturalandırma gibi işlevleri yerine getirirler.
Daha yeni Daha eski