İdiot Nedir, Ne Demek, Anlamı, Tanımı ve Etimolojisi Hakkında Bilgi

İdiot, eskiden, bir kişinin zihinsel yaşının iki yıl veya daha az olduğu ve genel tehlikelere karşı koruyamayacağı derin zihinsel engelli bir kategoriydi. Moron, embesil ve kretin gibi terimlerle birlikte, terim artık arkaik ve saldırgandır,  ve onun yerine (diğer terimlerle değiştirilmiş olandan beri) “derin zihinsel geriliği” terimi kullanılmıştır.
Günümüzde, “idiot” bir kişi için aşağılayıcı bir terimdir.
 
Etimoloji
“Idiot” kelimesi Yunanca comesιώτης’dan geliyor, “özel bir kişi, birey”, “özel bir vatandaş” (bir devlet görevlisinin aksine), “sıradan bir adam”, “profesyonel yetenek sahibi, meslekten olmayan” “vasıfsız”, “cahil”, ἴδιος’dan, “aptallar”, “kendi” deyin.  Latince’de, “öğretilmemiş”, “cahil”, “ortak”,  anlamında ödünç alınmış ve Geç Latince ise “kaba, cahil, cahil” anlamına geliyordu.  Fransızca’da ‘cahil’, ‘cahil’ anlamını korudu ve 13. yüzyılda ‘idiot’ anlamını ekledi.  İngilizce’de, 14. yüzyılda “zihinsel olarak yetersiz” anlamına geliyor.
 
Birçok siyasi yorumcu, “idiot” kelimesini Eski Yunanlıların sivil katılım ve özel hayata yönelik tutumlarını yansıttığı şeklinde yorumladı ve “özel vatandaş” eski anlamını modern anlamdaki “idiot” anlamıyla birleştirerek, Yunanlılar demek için kullandı. kamu hayatına katılmamanın bencil ve aptalca olduğunu     Aslında, bu yanlıştır: Yunanlılar vatandaşların katılımına değer vermiş ve katılımsızlığı eleştirmiş olsalar da, katılımcı olmayanları tanımlamak için ya da aşağılayıcı bir anlamda “idiot” kullanmamışlardır; En yaygın kullanımı, yalnızca bir devlet görevlisine, uzmana veya uzmana karşı özel bir vatandaş veya amatördü. Aşağılayıcı duyu yüzyıllar sonra geldi ve politik anlamla ilgisi yoktu.
Daha yeni Daha eski